نحوه بکاپ گیری از سوئیچ سیسکو

فایروال فورتینت Fortigat FG-100F محصول شرکت فورتینت بوده که علاوه بر یک راهکار امن SD-WAN قابلیت‌های فایروال نسل بعدی را نیز در خود گنجانده است.

نحوه بکاپ گیری از سوئیچ سیسکو

۱۱ بازديد

TFTP نیز یک پروتکل انتقال فایل است و تا حدودی شبیه FTP است. به طور کلی TFTP برگرفته ای از پروتکل FTP است با این تفاوت که به جای استفاده از پورت های 20 و 21 از پورت 69 استفاده می کند و از طرفی برخلاف ساختار FTP نیازی به داشتن username و password برای برقراری ارتباط با TFTP نمی باشد.


این پروتکل نیز در لایه هفتم فعالیت می کند و برای برقراری اتصالات خود از پروتکل UDP استفاده می کند. ئعملیات احراز هویت در این پروتکل وجود ندارد چراکه Username و Password در این پروتکل بی معنی است و به همین علت استفاده بیشتری در Backup گیری از تجهیزات را دارد.

ساختار کاری کلی آن شبیه ساختار FTP است و دارای ساختار Client و Server ای می باشد. تنظیمات این پروتکل نیز برای انجام عملیات Backup گیری مانند FTP است با این تفاوت که نیازی به وارد کردن اطلاعات احراز هویت نمی باشد.

اما به طور کلی شاید این سوال برای شما پیش بیاید که با وجود ساختاری به نام NVRAM و به دلیل ثبات داشتن این حافظه، چه نیازی به Backup گیری از اطلاعات و تنظیمات تجهیزات در جایی دیگر مانند سرور های شبکه می باشد؟ پاسخ به این سوال بسیار آسان است، فرض کنید که شما از پیکربندی ها و تنظیمات روتر و سوئیچ خود Backup گرفته اید و آن را در حافظه NVRAM قرار داده اید.

این دقیقا مثل این است که بگویید از سیستم عامل ویندوز خود Backup بگیرید و آن را در درون درایو C سیستم خود قرار دهید. یعنی با بروز کوچکترین مشکلی در سیستم عامل دیگر شما نمی توانید از Backup خود استفاده کنید.

در روتر سیسکو و سوئیچ سیسکو هم به همین صورت است، سوئیچ شبکه و روتر شما ممکن است هر زمانی و به دلایل مختلفی دچار اختلال یا سوختگی یا مشکلات این شکلی شوند و حافظه NVRAM آنها دچار مشکل شود. در اینجا شما دیگر قادر به بازگردانی Backup گرفته شده در NVRAM نخواهید بود.

با قرار دادن Backup بر روی یک سرور مثل FTP یا TFTP حتی در صورت بروز مشکل برای روتر یا سوئیچ، شما می توانید به راحتی Backup خود را از روی سرور به سوئیچ جدید معرفی کرده و تنظیمات و پیکریندی های انجام شده را به حالت اولیه بازگردانید. به این عملیات Backup گیری در فضایی به غیر از فضای فعال کاری در اصطلاح Offsite Backup گفته می شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.