آرشیو فروردین ماه 1403

فایروال فورتینت Fortigat FG-100F محصول شرکت فورتینت بوده که علاوه بر یک راهکار امن SD-WAN قابلیت‌های فایروال نسل بعدی را نیز در خود گنجانده است.

فایروال چیست و چه کاربردی دارد؟ انواع فایروال

۱۴ بازديد

فایروال‌های نرم‌افزاری (Software Firewall) را فایروال‌های شخصی نیز می‌نامند. این فایروال‌ها برای راه‌اندازی در یک کامپیوتر طراحی شده‌اند. این نوع از فایروال‌ها معمولاً در خانه یا کامپیوترهای اداری کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند که مدت زمان زیادی به اینترنت متصل هستند. فایروال نرم‌افزاری از دسترسی ناخواسته به کامپیوتر در شبکه از طریق شناسایی و جلوگیری از ارتباط بر روی پورت‌های پر ریسک جلوگیری می‌کند.

به نرم‌افزارهایی گفته می‌شود که بر روی سیستم‌عامل نصب می‌شوند. فایروال نرم‌افزاری است که توانایی کنترل ترافیک شبکه را در لایه‌های محدودی را دارد. به این معنی که می‌تواند بخشی از لایه‌های شبکه را کنترل کند که به سیستم‌عامل منتقل و مربوط می‌شود و قادر نیست ترافیک قبل از سیستم‌عامل را کنترل کند.

فایروال‌هایی نظیر Windows ،Comodo ،CSF ،Symantec ،Internet Security، … همه در این مجموعه قرار دارند. نکته قابل‌توجه در فایروال‌های نرم‌افزاری این است که باید عملکرد بسیار مناسبی در مقابل درخواست‌های نرم‌افزاری داشته باشد.

بررسی بیشتر در لینک زیر:
منبع: فایروال چیست و چه کاربردی دارد؟ انواع فایروال به همراه ویدئو

رم سرور

۱۷ بازديد

ضرورت افزایش رم سرور چیست:

به کمک رم سرور می‌توانید عملکرد سرورهای HP را افزایش دهید. این سطح عملکردی که در اختیار شما قرار می‌گیرد کاملاً به میزان نیاز شما باتوجه‌ به حجم کاری‌تان مرتبط است. هرچقدر میزان این حافظه بیشتر یا به‌ عبارت‌ دیگر میزان حافظه کافی باشد برنامه‌ها به‌صورت هم‌ زمان و با سرعت قابل‌ قبول اجرا می‌شود. اگر سیستم شما از تمامی ظرفیت حافظه رم خود استفاده نماید، سرعت سیستم به‌ صورت چشمگیری کاهش میابد.

پس اگر شما دنبال سرعت و بهبود عملکرد سیستم خود هستید بهتر است از رم‌های اضافی در دستگاه خود استفاده کنید و یا سیستمی خریداری کنید که تعداد رم بیشتری داشته باشد. سرورهای HP برای پردازش داده‌های بزرگ و اجرای نرم‌افزارهای مختلف استفاده می‌شوند. 

جهخت بررسی ادامه مطب  و اطلاعات بیشتر درباره رم سرور لینک زیر را دنبال کنید:
منبع: رم سرور

فایروال چیست و چه کاربردی دارد؟ انواع فایروال به همراه ویدئو

۱۵ بازديد

فایروال نرم‌افزاری در مدل OSI و TCP/IP تنها در Application Layer قابلیت کارکردن را دارد. یعنی دقیقاً زمانی که درخواست از شبکه به‌صورت نشست وارد سیستم می‌شود و تا لایه هفتم OSI ادامه می‌یابد. نحوه پیکربندی فایروال‌ها بسیار مهم است و اگر به‌صورت درست انجام شود در بسیاری از مواقع می‌تواند کارساز باشد. در نتیجه با توجه‌ به اینکه بخش بیشتری از درخواست‌ها در لایه‌های بالایی انجام می‌شود این فایروال نقش بسیار مهمی در تأمین امنیت کامپیوتر دارد.

فایروال با استفاده از یک دیوار کد، کامپیوتر شما را از اینترنت جدا می‌کند. فایروال هر داده‌ای که می‌خواهد به کامپیوتر شما وارد شود یا از آن خارج شود را کنترل می‌کند و بررسی می‌کند که آیا اجازه‌ی عبور دارد یا باید مسدود شود؟

فایروال یکی از مهم‌ترین لایه‌های امنیتی شبکه‌های کامپیوتری بوده و عدم استفاده از آن موجب می‌شود تا هکرها به‌راحتی وارد شبکه یا کامپیوتر شخصی شما شده و بدون هیچ محدودیتی خراب‌کاری‌های خود را انجام دهند.

فایروال در حقیقت فیلتری است که داده‎‌ها باید از آن عبور کنند. یک خانه را تصور کنید که افرادی که می‌خواهند به آن وارد شوند یا از آن خروج کنند باید از درب خانه عبور کنند. محل قرارگیری فایروال در درب ورود و خروج داده‌ها از کامپیوتر یعنی (Gateway) است. اگرچه فایروال‌ها دارای سیستم بسیار پیچیده‌ای هستند، اما نصب و راه‌اندازی آن‌ها بسیار آسان است.
ادامه مطلب در لینک زیر:
منبع: فایروال چیست و چه کاربردی دارد؟ انواع فایروال به همراه ویدئو

رم سرور

۱۳ بازديد

ضرورت افزایش رم سرور چیست:

به کمک رم سرور می‌توانید عملکرد سرورهای HP را افزایش دهید. این سطح عملکردی که در اختیار شما قرار می‌گیرد کاملاً به میزان نیاز شما باتوجه‌ به حجم کاری‌تان مرتبط است. هرچقدر میزان این حافظه بیشتر یا به‌ عبارت‌ دیگر میزان حافظه کافی باشد برنامه‌ها به‌صورت هم‌ زمان و با سرعت قابل‌ قبول اجرا می‌شود. اگر سیستم شما از تمامی ظرفیت حافظه رم خود استفاده نماید، سرعت سیستم به‌ صورت چشمگیری کاهش میابد.

پس اگر شما دنبال سرعت و بهبود عملکرد سیستم خود هستید بهتر است از رم‌های اضافی در دستگاه خود استفاده کنید و یا سیستمی خریداری کنید که تعداد رم بیشتری داشته باشد. سرورهای HP برای پردازش داده‌های بزرگ و اجرای نرم‌افزارهای مختلف استفاده می‌شوند. با افزایش حجم داده‌ها و نیاز به پردازش سریع‌تر، نیاز به افزایش رم سرور HP نیز افزایش می‌یابد. در این قسمت دلایل استفاده از رم سرور را میگوییم که عبارتنداز:

  •  افزایش سرعت پردازش

یکی از اصلی‌ترین دلایل برای افزایش رم سرور HP، افزایش سرعت پردازش داده‌ها است. با افزایش حجم داده‌ها، سرعت پردازش داده‌ها نیز کاهش می‌یابد. با افزایش رم سرور HP، سرعت پردازش داده‌ها افزایش می‌یابد و برنامه‌ها و نرم‌افزارها با سرعت بیشتری اجرا می‌شوند.

  •  پشتیبانی از بیشترین تعداد کاربران

در صورتی که سرور به تعداد بیشتری از کاربران پاسخگویی کند، احتمال اینکه سرعت پردازش داده‌ها کاهش یابد بسیار بالاست. با افزایش رم سرور HP، سرور می‌تواند به تعداد بیشتری کاربران پاسخگویی کند و سرعت پردازش داده‌ها را حفظ کند.

ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید:
منبع:  رم سرور

سرور اچ پی DL560 G8

۱۵ بازديد

سرور اچ پی DL560 G8 اولین سرور چهار سوکت از نسل هشتم سرورهای HPE است. پورت های شبکه FlexLOM می توانند از سرعت GbE1 و GbE10 و همچنین اتصال QDR / FDR InfiBand پشتیبانی کنند. همچنین این سرور با پشتیبانی از پردازنده های سری E5-4600 اینتل زئون، یک گزینه مقرون به صرفه تر نسبت به پردازنده های سری Intel Xeon E7 در اختیار مدیران قرار می دهد. این محصول در بازار تجهیزات شبکه به فروش می رسد.

 

ویژگی های سرور اچ پی DL560 G8:

 

  • عملکرد (Performance)

سرور HPE DL560 Gen8 از حداکثر چهار پردازنده سری Intel E5-4600 یا E5-4600 v2 پشتیبانی می کند. هر هشت پردازنده سری Xeon E5 4600 از جمله پردازنده های W95، 115W و W140 که دارای چهار، شش یا هشت هسته هستند، بر روی این سرور پشتیبانی می شوند. پردازنده های سری E5-2600 v2 اینتل 50 درصد هسته و حافظه پنهان بیشتری نسبت به پردازنده های نسل قبلی اینتل زئون ارائه می دهند و با از بین بردن حداکثر 50 درصد از خروجی دستگاه های مجازی، مجازی سازی را تا 4 درصد از استفاده CPU کاهش می دهند.
منبع: قیمت و خرید سرور اچ پی DL560 G8

CPU سرور

۱۳ بازديد

انواع CPU سرور و تفاوت آن ها:

  •  CPU های تک هسته ای

CPU های تک هسته ای از قدیمی ترین مدل های CPU ها هستند که در بیشتر کامپیوتر های شخصی و رسمی مورد استفاده قرا میگیرد. یک CPU تک هسته ای در یک زمان فقط قابلیت انجام یک کار را دارد و برای انجام چندین کار به صورت همزمان طراحی نشده است.  این به این معناست که اگر در سیستم های تک هسته ای بیش از یک برنامه اجرا شود سیستم دچار مشکل می شود و کاهش عملکرد قابل توجهی را مشاهده میکنید. در این حالت برای انجام فرایند بعدی باید منتظر بمانید تا فرایند قبلی اجرا شده به اتمام برسد سپس برنامه بعدی را باز کنید. همچنین کارایی و عملکرد پردازنده تک هسته ای بر اساس نرخ کلاک به همراه اندازه گیری قدرت آن محاسبه می شود.

  • CPU مرکزی دو هسته ای

این نوع CPU سرور یک سی پی یو واحد است که از دو هسته پر قدرت تشکیل شده است و عملکرد هر دو CPU به صورت هم زمان است. از سوی دیگر انواع سی پی یو سرور تک هسته‌ای، پردازنده مرکزی دو هسته‌ای باید در یک آرایه متغیر از جریان داده‌ها به جلو و عقب جابجا شود و درصورتی‌ که یک رشته (thread رشته‌های پردازشی) یا تعداد بیشتری اجرا شوند سی پی یو دو هسته‌ای قادر به اجرای چندین برنامه به صورت هم‌زمان خواهد بود.

برای اینکه CPU دو هسته‌ای عملکرد مؤثری داشته باشد برنامه‌های در حال اجرا و سیستم‌عامل باید یک کد منحصربه‌فرد داشته باشند که قابلیت پشتیبانی از فناوری multi-threading (اجرای هم‌زمان چندین برنامه) در آن تعبیه شده باشد. سی پی یو دو هسته‌ای سریع‌تر از CPU تک هسته‌ای است.
منبع: CPU سرور

رید کنترلرها

۱۳ بازديد

رید کنترلرها به چه صورت کار می کنند:

در واقع رید کنترلرها درایوها را به گروه های مجزا، مجازی سازی می کنند به گونه ای که امکان حفاظت از داده ها و افزونگی وجود داشته باشد و بتوانند به صورت خاص و واحد با هم کار کنند و با استفاده از رابط front-end از طریق Host Bus با سرور ارتباط برقرار می کند و از طریق رابط Back-end دیسک هایی که در زیر قرار دارند را مدیریت می کنند و با آن ها ارتباط برقرار می سازند.

Storage Controller یا کنترلر ذخیره سازی، دیسک های فعال را به سیستم عامل می دهد و همانند حافظه مخفی  RAM عمل می کند پس می توان گفت که رید کنترلر با حافظه کنترلر متفاوت است. از طرف دیگری معیارهایی برای دسته بندی رید کنترلر ها وجود دارد که می توان به نوع درایو، تعداد پورت، حافظه کش اشاره کرد و همچنین تعداد دیسک های Raid و هویت آن ها به پیکربندی رید کنترلر بستگی دارد.

 

Raid Controller چه وظیفه ای دارد:

اگر حفاظت از داده ها و دسترسی به آن ها برای شما و کسب و کارتان اهمیت زیادی دارد قطعا خرید ریدکنترلر به شما توصیه می شود. اگر داده های شما داده های مهمی هستند که از آنها بکاپ گیری می کنید، ممکن است بازگردانی بکاپ شما بین چند دقیقه یا چند ساعت زمان نیاز داشته باشد. اگر این بکاپ گیری طولانی شد و برای چند روز و یا چند ساعت به طول انجامید در این مرحله رید کنترلرها به کمک شما می آیند. شما به کمک رید کنترلر می توانید بدون آن که داده های خود را از دست بدهید و بدون وجود خرابی در اطلاعاتتان آن ها را از یک یا چند درایو عبور دهید. اما لازم است بدانید که نه تنها Raid Controller بلکه هیچ قطعه و یا برنامه ای وجود ندارد که 100 درصد آپ تایم را بتواند ارائه دهد، بنابراین نمی توان گفت که رید کنترلر ها جایگزین کاملی برای بکاپ گیری هستند.

منبع:  رید کنترلرها

کابل شبکه نگزنس

۱۲ بازديد

انواع کابل شبکه نگزنس:

کابل شبکه نگزنس دارای تنوع زیادی در رنگ و جنس می باشد که بر اساس رنگ و جنس باید در جای مناسب، استفاده نمود. این تنوع بالا در برند نگزنس باعث شده در تمامی قسمت های شبکه با اطمینان خاطر از کابل های این برند استفاده کرد. بی شک کابل های تولید شده توسط این برند بی نظیرترین کابل ها در نوع خود می باشند. به طور کلی کابل های نگزنس با رنگ های نارنجی براساس کتگوری های گوناگون به دسته بندی های مختلفی تقسیم میشوند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

انواع کابل شبکه نگزنس بر اساس ساختار:

کابل های شبکه نگزنس براساس ساختاری که دارند می توانند از نوع Indoor و یا Outdoor باشند. کابل هایی که از نوع Indoor هستند، برای مصارف داخلی از آن ها استفاده می شود. اما کابل شبکه نگزنس Outdoor با روکشی لاستیکی مقاوم ساخته شده است و می تواند در محیط های بیرونی نیز مورد استفاده قرار بگیرد. این کابل ها معمولا رنگ مشکی دارند.
منبع: کابل شبکه نگزنس

سرور اچ پی مدل DL560 G8

۱۴ بازديد

  • ذخیره سازی (Storage)

سرور اچ پی DL560 Gen8  می تواند حداکثر 5 درایو SFF SAS با قابلیت جا به جایی در حین کار با استفاده از درایوهای 1.2 ترابایتی برای ارائه ظرفیت ذخیره سازی داخلی 6 ترابایت پشتیبانی می کند. این سرور شامل یک کنترلر Smart Array P420i RAID با حافظه پنهان FBWC 512 مگابایت است. این کنترلر حداکثر شش برابر عملکرد SSD بهتری نسبت به کنترلر P410i که در سرورهای نسل 7 اچ پی استفاده می شود، ارائه می دهد. حامل های جدید SmartDrive اچ پی دارای یک صفحه نمایش بصری مبتنی بر آیکون برای به حداقل رساندن خطای انسانی هنگام بررسی وضعیت هارد دیسک می باشند.

 

  • توسعه (Expansion)

در طراحی سرور DL560 G8 فضای زیادی برای توسعه ارائه شده است. این سرور با نصب هر دو پردازنده می تواند از حداکثر دو رایزر PCIe با سه اسلات در هر کدام برای هر 6 اسلات توسعه PCIe پشتیبانی کند. با پیکربندی دو پردازنده، کاربران می توانند از بین کارت های توسعه دهنده riser سه اسلات و دو اسلات انتخاب کنند. استفاده از کارت riser دوم این امکان را به کاربران می دهد که حداکثر سه پردازنده GPU اضافه کنند. پنج مورد از شش اسلات از PCIe Gen3 پشتیبانی می کنند و آخرین اسلات از فناوری PCIe 2.0 پشتیبانی می کند. گرافیک های یکپارچه توسط تراشه Matrox G200 کنترل می شوند.

بررسی بیشتر در لینک زیر:
منبع: قیمت و خرید سرور اچ پی DL560 G8

CPU سرور

۱۳ بازديد

ویژگی های CPU سرور:

  • تعداد Core:

Core یا هسته CPU یک پردازنده بسیار کوچک تر در داخل پردازنده اصلی است. در حقیقت هسته یک پردازنده کامل می باشد. اگر شما یک پردازنده Dual Core داشته باشید، پردازنده شما از دو ریزپردازنده تشکیل شده است.

در نتیجه core تعداد هسته های مستقل پردازش مرکزی سرور را مشخص میکند. برای مثال هسته مانند تعدادی افرادی هستند که در حال انجام یک کار سنگین میباشند. بنابراین هرچه تعداد core بیشتر باشد قدرت cpu نیز بیشتر میشود و بالعکس. همچنین سرعت پردازنده (clock rate) نشانگر تعداد عملی که یک هسته میتواند در هر ثانیه انجام بدهد و به صورت گیگا هرتز (GHZ) نشان داده میشود.

  • Thread:

تمامی واحد های پردازش مرکزی دارای Thread یا رشته هستند. رشته ها بخشی هایی هستند که به پردازنده دستگاه شما این امکان را میدهد که چندین کار را به صورت هم زمان انجام دهید.

در نتیجه اگر میخواهید چندین کار را به صورت فشرده باهم اجرا کنید به یک CPU با تعداد رشته های بالا نیاز دارید. همچنین تعداد و اندازه رشته ی سرور شما ارتباط مستقیمی با تعداد هسته های پردازنده دارد. از مزایا ی این رشته ها میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. ایجاد یک رشته نسبت به ایجاد یک فرایند به زمان کمتری نیاز دارد.
  2. باوجود تعداد بالای این رشته  نسبت به فرایند سریعتر انجام خواهد شد.
  3. با وجود این رشته ها سوییچ کردن بسیار آسان خواهد بود.
بررسی بیشتر در لینک زیر:
منبع: CPU سرور