آرشیو خرداد ماه 1403

فایروال فورتینت Fortigat FG-100F محصول شرکت فورتینت بوده که علاوه بر یک راهکار امن SD-WAN قابلیت‌های فایروال نسل بعدی را نیز در خود گنجانده است.

راهنمای خرید کابل شبکه نگزنس

۱۲ بازديد

ـ انواع کابل شبکه نگزنس براساس نوع شیلد:

کابل های شبکه بر اساس نوع شیلد به 3 دسته بندی تقسیم می شوند. در این قسمت از مقاله راهنمای خرید کابل شبکه نگزنس قصد داریم تا کابل های شبکه از نوع UTP FTP و SFTP را بررسی کنیم. در ابتدا به کابل UTP اشاره می کنیم. کابل شبکه UTP به کابل هایی گفته می شوند که فاقد شیلد هستند و مقاومت کمتری در مقابل نویز و پارازیت نسبت به کابل شبکه های شیلد دار دارند.

بنابراین در هنگام خرید کابل شبکه باید در نظر داشته باشید که محیط مورد نظر از لحاظ نویز در چه سطحی قرار دارد. با در نظر گرفتن نویز محیط، اگر نویز آن کم باشد باید از کابل شبکه بدون شیلد استفاده کنید اما اگر نویز در محیط زیاد باشد به هیچ عنوان نباید از کابل شبکه بدون شیلد استفاده کرد.

کابل شبکه FTP به کابل هایی گفته می شود که به جای شیلد دارای فویل می باشند و همین موضوع سبب شده است تا این نوع کابل در برابر نویز ها و پارازیت مقاومت بسیار بالایی داشته باشند. همچنین یک نوع کابل شبکه نگزنس SFTP وجود دارد که به کابل شبکه هایی گفته می شود که علاوه بر فویل دارای شیلد نیز هستند و تاثیرات پارازیت و نویز را به شدت کاهش می دهد.

و در آخر بهتر است بگوییم کابل شبکه SFTP از بهترین انواع کابل شبکه موجود در بازار تجهیزات شبکه است که هر کاربر میتواند بدون در نظر گرفتن میزان و اندازه نویز محیط آن را خریداری کند.
 منبع: راهنمای خرید کابل شبکه نگزنس

آنتن وایرلس

۱۱ بازديد

آنتن ها بر اساس جهت به دو دسته Omni-directional و directional تقسیم می شوند. همچنین از انواع آنتن ها و دیش های وایرلس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Omni:

این نوع آنتن ها در محیط های خارجی نصب می شوند و برای ارتباط های multi point مناسب می باشند. زاویه انتشار این آنتن ها 360 درجه می باشد. این آنتن ها می توانند سیگنال دریافتی را به چند نقطه ارسال کنند و افزایش قدرت سیگنال را به صورت یکسان به اطراف انتشار دهند. نام دیگر آنتن های Omni، آنتن های همه جانبه می باشد که در اتومبیل ها، رادیوهایی که قابل حمل و جابه جایی هستند و سایر وسایل قابل انتقال مورد استفاده قرار می گیرد.

  • Directional:

آنتن های جهت دار خروجی خود را به سمت یک جهت هدایت می کنند. معمولا برای قرار گرفتن در مکان هایی همچون گوشه اتاق بسیار مناسب هستند. اگر سیگنال ها به اطراف متمایل و منتشر شوند باز هم در یک جهت حرکت خواهند کرد. از این نوع آنتن برای توسعه بخشیدن به محدوده wifi مورد استفاده قرار می دهیم در شرایطی که ساختمان فضای خاص و سختی دارد. چهار نوع آنتن که در ادامه راجع به آن ها صحبت خواهیم کرد از این دسته محسوب می شوند.
منبع: قیمت و خرید آنتن وایرلس

شبکه چیست؟ آشنایی با انواع شبکه ها کامپیوتری

۱۱ بازديد

ـ System Area Network:

شبکه چیست

یک نوع شبکه کامپیوتری است که خوشه ای از کامپیوترهای با کارایی بالا را به هم متصل می کند. این یک شبکه ارتباط محور و پهنای باند بالا است. SAN یک نوع LAN است که حجم زیادی از اطلاعات را در درخواست های بزرگ مدیریت می کند. این شبکه برای پردازش برنامه هایی که نیاز به عملکرد بالای شبکه دارند مفید است.
منبع: شبکه چیست؟ آشنایی با انواع شبکه ها کامپیوتری 

روتر سیسکو

۱۰ بازديد

در بسیاری از شرکت ها و شعبات سازمان ها، استفاده از روتر ها به شکل های متفاوت بسیار رایج است و ارتباط بین سازمانی و بین شعبات مختلف یک سازمان تنها از طریق روتر ها و پروتکل های مختلف مسیریابی امکان پذیر است. در سطوح مختلف شبکه مسیریابی امری لازم و ضروری است ولی قدرت مسیریاب ها بسته به نوع کار آنها متفاوت است به همین دلیل است که روترها در مدل ها و سری های مختلف تولید می شوند.

روترها با استفاده از بسته هایی که حاوی انواع مختلفی از داده ها مانند: فایل ها، ارتباطات و انتقال های ساده از قبیل تعاملات وب، داده های شبکه را هدایت می کنند.

بسته های داده دارای چندین لایه یا بخش هستند که یکی از آنها حاوی اطلاعات شناسایی مانند فرستنده، نوع داده، اندازه و مهم تر از همه آدرس IP مقصد (پروتکل اینترنت) است. روتر این لایه را می خواند، داده ها را اولویت بندی می کند و بهترین مسیر را جهت استفاده برای هر انتقال انتخاب می کند.

در واقع اگر بخواهیم به شبکه اینترنت درست نگاه کنیم اینترنت چیزی نیست به جز ارتباط بین روتر های موجود در لبه شبکه های بزرگ که اینترنت را تشکیل داده اند. پس با توجه به این موضوع متوجه می شویم شاید در خصوص ارتباط درون یک شبکه سوئیچ های شبکه نقش اصلی را دارند ولی در ارتباط بین شبکه های مختلف این روتر ها هستند که مهم ترین وظیفه را بر عهده دارند و اینترنت نیز که از ارتباط بین شبکه های مختلف بوجود آمده توسط روتر ها پا بر جاست. در واقع روترها مسیریاب های شبکه هستند و برای به مقصد رسیدن یک بسته یا ترافیک تعدادی از روتر ها با هم همکاری می کنند.

روترها همچنین می توانند امنیت را تامین کنند. فایروال تعبیه شده و نرم افزار فیلتر محتوا، محافظت بیشتری در برابر محتوای ناخواسته و وب سایت های مخرب ارائه می دهد بدون اینکه بر تجربه آنلاین شما تأثیر بگذارد.

یک روتر فقط برای انتقال داده یا اتصال به اینترنت نیست. اکثر روترها به شما امکان می دهند هارد دیسک ها را به هم متصل کنید و از آنها به عنوان سرورهای اشتراک گذاری فایل یا چاپگرهایی استفاده کنید که پس از آن برای هر کسی در شبکه قابل دسترسی باشد.

 منبع: قیمت و خرید روتر سیسکو

خرید فایروال

۱۰ بازديد

  • Packet-filtering firewall

فیلترینگ بسته به عنوان رایج ترین و ابتدایی ترین نوع فایروال شناخته می شود. به این صورت که تنها با بررسی اطلاعات موجود در هدر بسته ها مثل آدرس IP مقصد و مبدا، نوع بسته، شماره پورت و سایر جزئیات سطحی در مورد مجاز یا غیرمجاز بودن آنها تصمیم می گیرند و کاری با محتویات بسته ندارند. پس اگر یک بسته با محتوای مخرب از یک آدرس قابل اعتماد ارسال شود، اجازه ورود به سیستم را دارد و این یک نقص مهمی محسوب می شود. مثلاً اگر یک آدرس معتبر درخواست حذف یک پایگاه داده را داشته باشد، به خاطر سازگاری با مجموعه قوانین تعیین شده، مجوز ورود به سیستم را دریافت می کند و موفق به حذف پایگاه داده موردنظر می شود. چنین چیزهایی باعث می شود که کیفیت حفاظتی این فایروال محدود باشد و سیستم در معرض آسیب پذیری بیشتری قرار بگیرد. این Firewall به 4 دسته تقسیم می شوند: استاتیک، داینامیک، بدون حالت (stateless) و حالت دار (stateful).

فایروال فیلترینگ بسته استاتیک از شما می خواهد که قوانین را به صورت دستی ایجاد کنید. پس، تعریف قوانین، مدیریت پورت ها، لیست های کنترل دسترسی (ACL) و آدرس های IP توسط خود کاربر انجام می شود. در مقابل، فایروال های داینامیک این امکان را به کاربران می دهد که قوانین را به صورت پویا تنظیم کند تا شرایط خاصی را منعکس کنند. به این صورت که می توانید پورت ها را طوری تنظیم کنید که برای بازه های زمانی مشخصی باز بمانند و بعد به طور خودکار بسته شوند. این فایروال ها انعطاف پذیری بیشتری نسبت به Firewall های استاتیک دارند چون با استفاده از آن می توانید پارامترهای مشخصی را تنظیم کنید و فرآیندهای خاص را خودکار کنید.

فایروال های بدون حالت، بسته ها را مستقل از یکدیگر بررسی می کنند و به خاطر نادیده گرفتن ارتباط بسته های متوالی به یک هدف آسان برای هکرها تبدیل می شوند. در مقابل، فایروال های حالت دار، اطلاعات مربوط به بسته های ارسال شده قبلی را به خاطر می آورند و همین ویژگی به افزایش امنیت آنها کمک می کند. در کل، فایروال فیلترینگ بسته از امنیت چندان زیادی برخوردار نیست و دلیل اصلی آن بررسی نکردن محتوای بسته است. استفاده از این فایروال یک راه حل مقرون به صرفه برای محافظت از دستگاه های یک شبکه داخلی و جداسازی ترافیک داخلی مربوط به بخش های مختلف شبکه است. البته، DPI (deep packet inspection) هم فرم دیگری از فیلترینگ بسته است که داده ها را با یک سری بارکدهای خاص، شناسایی، طبقه بندی، مسیریابی مجدد یا مسدود می کند و همانطورکه قبلاً هم اشاره کردیم فیلترینگ بسته معمولی فقط هدر را بررسی می کند ولی این Firewall علاوه بر هدر، محتویات بسته را هم بررسی می کند.
منبع: قیمت و خرید فایروال 

ماژول فیبر نوری

۱۱ بازديد

انواع ماژول فیبر نوری:

ماژول‌ها در سه نوع فرستنده و گیرنده و یا به‌صورت ماژول تک کور در بازار تجهیزات شبکه به فروش می‌رسد. معمولاً در بازار ماژول‌هایی با مشخصات گوناگون وجود دارد که به کاربران امکان انتخاب ماژول را باتوجه‌به نیاز و شرایط زیرساختی  را می‌دهد.

  1. ماژول SFP با سرعت 1Gbit/s:

این مدل از ماژول‌های فیبر نوری به چند دسته تجاری تقسیم می‌شوند. از نظر تجاری، اختصارات خاصی در ماژول‌های این مدل وجود دارد. برای مثال EX،ZX،LX،S و....

SX طول موج‌کوتاه چندحالته 850 نانومتر را نشان می‌دهد. درصورتی‌که بقیه ماژول‌ها دارای طول موج تک حالت با ظرفیت‌های گوناگون هستند.

  1. ماژول +SFP با سرعت 10Gbit/s:

جدیدترین ماژول فیبر نوری که از SFP پیشرفته‌تر است +SFP است که دارای قابلیت سرعت داده تا 16 گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می‌کند. همچنین این مدل از ماژول کانال فیبر ۸ گیگابیت بر ثانیه، اترنت ۱۰ گیگابیت و شبکه حمل‌ونقل نوری OTU2 را نیز پشتیبانی می‌کند. همان‌طور که گفتیم این مدل از ماژول‌ها از محبوب‌ترین ها هستند.

ماژول +SFP را می‌توانیم به‌عنوان محدود و یا خطی توصیف کنیم. به این معناست که نوع محدود این ماژول دارای تقویت سیگنال برای شکل‌دادن مجدد سیگنال دریافتی است درحالی‌که مدل خطی این کار را انجام نمی‌دهد.

ماژول‌های خطی عمدتاً با استانداردهای پهنای باند بسیار کم استفاده می‌شود. در غیر این صورت، ماژول‌های محدود ترجیح داده می‌شوند.

  1. ماژول SFP28 با سرعت 25Gbit/s:

این نوع ماژول فیبر نوری یک رابط ۲۵ گیگابایت بر ثانیه است که از ۱۰۰ گیگابیت اینترنت تکامل یافته است و معمولا با خطوط ۴*۲۵ گیگابیت بر ثانیه پیاده سازی می شود. SPF28 در ابعاد مکانیکی یکسان با +SFP، یک خط ۲۸ گیگابیت بر ثانیه را برای اتصال بالای سرور پیاده سازی می کند.

همچنین می تواند برای شکستن یک درگاه ۱۰۰ گیگابیت به همراه اِرور موجود در آن، بر یک سوئیچ بالای صفحه به چهار اتصال سرور ۲۵ گیگابایت بر ثانیه استفاده شود. عملکرد این نوع ماژول با هر دو اتصال نوری و مسی امکان پذیر است.

منبع: قیمت و خرید ماژول فیبر نوری

سوئیچ سیسکو سری 2960G

۱۱ بازديد

سوئیچ سیسکو سری 2960G از جمله سوئیچ های سری 2960 سیسکو بوده که در این سری پورت های Downlink و Uplink به یک گیگابیت تغییر یافته است. البته لازم به ذکر است که در این سری ها ماژول های SFP یا ماژول فیبر نوری نیز اضافه شدند. یعنی ما در این سری ها امکان استفاده از پورت های Combo (امکان استفاده از پورت های اترنت و SFP در پورت های Uplink) را داریم. این سری سوئیچ سیسکو دارای پورت هایی با سرعت 1000 مگابایت بر ثانیه یا اصطلاحا گیگ هستند.

ویژگی های سوئیچ سیسکو سری 2960G :

سوئیچ سیسکو سری 2960G یکی از محصولات سوئیچینگ شرکت سیسکو است. این سوئیچ یک سوئیچ لایه 2 است که برای استفاده در شبکه‌های کوچک و متوسط ​​طراحی شده است. سری 2960G دارای گیگابیت اترنت است و دارای پورت‌های RJ-45 برای اتصال دستگاه‌ها به شبکه است. بعضی از ویژگی‌ها و قابلیت‌های سوئیچ سیسکو سری 2960G عبارتند از:

  1. تعداد پورت‌ها: سوئیچ سری 2960G معمولاً در مدل‌هایی با 24 یا 48 پورت گیگابیت اترنت عرضه می‌شود. با این تعداد پورت‌ها، می‌توان یک تعداد قابل توجهی از دستگاه‌ها را به شبکه متصل کرد.
  2. پشتیبانی از VLAN: این سوئیچ قابلیت تقسیم شبکه به VLAN‌های مجزا را داراست. با استفاده از VLAN‌ها، می‌توان شبکه را به بخش‌های کوچکتر تقسیم کرده و امنیت و عملکرد شبکه را بهبود داد.
  3. پشتیبانی از امنیت شبکه: سوئیچ سری 2960G از امکانات امنیتی مانند لایه 2 ACL، DHCP snooping و دسترسی کنترل لایه 2 (L2 ACL) برخوردار است. این ویژگی‌ها به شما کمک می‌کنند تا امنیت شبکه را بهبود دهید و جلوی هجمه‌های مخرب را بگیرید.
  4. پشتیبانی از استانداردهای شبکه: سوئیچ سری 2960G از استانداردهای شبکه مانند IEEE 802.3، IEEE 802.1x و IEEE 802.1Q پشتیبانی می‌کند. این استانداردها امکان اتصال به تجهیزات شبکه دیگر را فراهم می‌کنند و اطمینان می‌دهند که سوئیچ با سایر تجهیزات سازگاری دارد.
  5. مدیریت آسان: سوئیچ سری 2960G از ویژگی‌های مدیریتی مانند Cisco IOS و Cisco Network Assistant برخوردار است. این ابزارها به شما کمک می‌کنند تا سوئیچ را به راحتی پیکربندی و مدیریت کنید.

بررسی بیشتر در لینک زیر:
منبع: قیمت و خرید سوئیچ سیسکو سری 2960G

ذخیره‌ساز HPE

۱۰ بازديد

شرکت HP به‌عنوان یکی از بهترین تولیدکنندگان تجهیزات شبکه به‌خصوص سرور و دیگر تجهیزات جانبی آن می باشد. یکی دیگر از محصولاتی که توسط کمپانی اچ پی تولید می شود ذخیره سازیHP  هستند. ذخیره ساز اچ پی بهترین راهکارهای دسترسی آنلاین به اطلاعات را با توجه به کارایی و اطلاعات بیشتر در ظرفیت های بالا برای کاربران خود فراهم نموده است.
با توجه به اینکه امروزه داده ها نقش اصلی را بر عهده داشته و با بالا رفتن سرعت رشد فناوری نیاز به فناوری های پیشرفته تری می باشد. لذا برای ذخیره کردن و اعمال امنیت قابل قبول بر روی داده ها، از تجهیزاتی استفاده می نمایند که امکان تهیه نسخه پشتیبان به طور هم زمان در مکانی دیگر را نیز فراهم می کند.
به همین دلیل است که خرید استوریج های HP برای شرکت هایی که حفاظت از اطلاعات برایشان ارزشمند است به عنوان یک ضرورت محسوب می گردد. زیرا با رشد سریع اطلاعات ابزاری مناسب جهت نگهداری، تهیه نسخه پشتیبان و دسترسی سریع و آسان به اطلاعات یکی از نیازهای اساسی هر سازمانی می باشد.
یکی از برند های معتبر در زمینه تولید ذخیره سازها، کمپانی HP  می باشد که متناسب با نیاز مشتریان خود توانسته است انواع مختلفی از ذخیره ساز ها را تولید نماید. به طوری که می توان متناسب با نیاز و همچنین بودجه خود ذخیره ساز اچ پی مورد نظر خود را خریداری نماییم.
سرورها برای ذخیره سازی داده های خود از استوریج ها استفاده می کنند. که شاید بتوان گفت استوریج های اچ پی سریعترین و قابل اعتماد ترین دستگاه ذخیره سازی در نوع خود می باشد.
منبع: قیمت و خرید ذخیره‌ساز HPE

پچ پنل لگراند

۱۳ بازديد


انواع پچ پنل بر اساس پورت:

پچ پنل ها بر اساس تعداد پورت دسته بندی می شوند که رایج ترین نوع آن ها پچ پنل 24 پورت است. تعداد پورت های پچ پنل می تواند بین 12، 24 و 48 باشد که نمونه های استاندارد پچ پنل به شمار می رود اما این محصولات در تعداد پورت 16، 32، 36 و 96 نیز موجود می باشد.

تفاوت دیگر در انواع پچ پنل ها به ماژولار و غیر ماژولار بودن آن ها بر می گردد. ماژولار بودن این قابلیت را به شما می دهد تا بتوانیم از کیستون های متفاوت بر روی پچ پنل خود استفاده کنیم و در صورتی که یکی از آن کیستون ها خراب شد نیازی به تعویض کل پچ پنل نیست، کافیست که تنها کیستون معیوب را از پچ پنل خارج کرده و کیستون سالمی را جایگزین آن کنیم. اما اگر پچ پنل شما غیر ماژولار باشد، کیستون های آن قابل تعویض نیستند.

کیستون هایی همچون FTP، UTP و SFTP قابلیت نصب بر روی پچ پنل های ماژولار را دارند. به دلیل شیلد دار بودن کیستون های SFTP و FTP، پچ پنل هایی که این کیستون ها را داشته باشند به پچ پنل شیلد دار معروف می باشند. کیستون قابل نصب بر روی پچ پنل ها با توجه به cat یا دسته بندی با استانداردهایی همچون cat6، cat6a، cat5e و cat7 هستند. برای نصب پچ پنل های لگراند کافبیت آن ها را در نقاط انتهای کابل شبکه و تجهیزات خود قرار دهید و از طریق پچ پنل تجهیزات را به هم متصل کنید. نیازی به اتصال مستقیم کابل شبکه و تجهیزات وجود ندارد.

منبع: قیمت و خرید پچ پنل لگراند

سوئیچ H3C

۱۰ بازديد

پ

سوئیچ های شبکه پردیس (Campus Network Switches):

یکپارچه سازی خدمات و دسترسی هوشمند از ویژگی های برند H3C است که  سال‌هاست با سطوح مختلف محصولات عمیقاً در شبکه درگیر بوده است. این سری از سوئیچ های تجاری غول پیکر می تواند قابلیت آسان و دسترسی را در اختیار کاربران قرار دهد. Core/Convergence قابلیت های چند سرویسی مانند: امنیت، بی سیم، SDN ،PON و PoE را ارائه می دهد. سوئیچ های Access قابلیت دسترسی هوشمند مانند: AI PoE و تشخیص هوشمند ترمینال را در عملکرد های مختلف فراهم می کند.

Core Switch:

  • H3C S10500 Series

Aggregation Switch:

  • H3C S7500X Series
  • H3C S7500E Series
  • H3C S6500 Series
  • H3C S5500 Series

Access Switch:

  • H3C S5170 Series
  • H3C S5130 Series
  • H3C S5000 Series
  • H3C S3600 Series
  • H3C S3100V3 Series

منبع: قیمت وخرید سوئیچ H3C